חזרתם לדירה וראיתם נזקי מים? תבדקו שיש לכם את ביטוח הדירה הנכון בשבילכם
"אין מקום כמו הבית" – משפט שנכתב עוד בשנת 1900 בספר "הקוסם מארץ עוץ" ועכשיו כשהקורונה מאחורינו, אחרי שבילינו שעות, ימים ושבועות ספונים בביתנו, המשפט הזה מקבל ערך ומשמעות גדולים אף יותר.
הבית הוא המקום הבטוח עבורנו ועבור האנשים היקרים לנו, ואין זה משנה אם זה בית בבעלותנו או בית שאנו שוכרים – כך או כך זה המקום שנועד להגן עלינו ובהתאם, עלינו להגן עליו בחזרה באמצעות ביטוח דירה.

ביטוח הדירה הינו ביטוח שמיועד לנכנס שמשמש למגורים ומתחלק לשני מרכיבים:
ביטוח מבנה – ביטוח המבנה נותן מענה במקרה של נזק למבנה הנכס, כלומר: קירות, רצפה ותקרה, וכל מה שמחובר אליהם: תשתיות מים, גז וטלפון, מערכות אוורור והסקה, מרפסות, חלונות, דלתות ושערים, גדרות וכל חלק קבוע של הדירה.
ביטוח המבנה נותן מענה למבוטח במידה וספג נזקי אש בצורת התלקחות או התפוצצות, נזקי מזג אוויר כמו רוחות וברקים, רעידת אדמה, נזקי שוד ופריצה, שיטפון והצפה ממקור מים חיצוני, התנגשות כלי רכב ועוד.
ביטוח תכולה – ביטוח התכולה בניגוד לקודמו אינו מתייחס למבנה הנכס אלה לתכולה שבתוכו, לחפצים יקרי הערך שנמצאים בבית כמו מוצרי חשמל, תכשיטים, רהיטים ועוד. עם ההצטרפות לפוליסה יגיע שמאי לדירה שיעריך את שווי תכולת הדירה ועל פי השווי המוערך יוקם הביטוח.
גם תכולת הדירה, בדומה לנכס, מבוטחת מפני נזקי אש, מזג אוויר, שוד, שיטפונות ועוד.
עם זאת חשוב לדעת שלא את כל תכולת הדירה ניתן לבטח וחשוב מאוד לבדוק מהם החריגים בפוליסה, כלומר מהם המוצרים שביטוח הדירה אינו מכסה.
מסיבה זו חשוב לערוך את ביטוח הדירה אל מול סוכן ביטוח מקצועי ומיומן שעובד עם חברות ביטוח שונות ומכיר את החריגים השונים בפוליסות השונות ויוכל להתאים עבורכם את הפוליסה המדויקת לצרכים שלכם.
את שני מרכיבי ביטוח הדירה, תכולה ומבנה, ניתן לרכוש בנפרד או ביחד.

נוסף אליהם, ישנן הרחבות שניתן לרכוש:
ביטוח צד ג' – ביטוח צד ג' הינו ביטוח שמכסה נזקים שנגרמים לצד שלישי, כלומר לאדם שאינו חלק מבני הבית, כאשר הוא שוהה בדירתכם. במקרים אלו צד שלישי ייחשב איש מקצוע שהזמנתם לביתכם לצורך תיקון תקלה, או אורח שהזדמן לביתכם ונפצע בדירתכם.
ביטוח צד ג' מכסה גם אחריות בגין חיות מחמד: כלבים וחתולים ביתיים, אשר המבוטח מקיים לגביהם את כל חיובי החוק. הביטוח אינו מכסה כלבים שמוגדרים מסוכנים כמו אמסטף, רוטוויילר, דוברמן וכו'.
ביטוח כנגד נזקי טרור – ביטוח דירה סטנדרטי אינו מכסה נזקים כתוצאה מפעולות טרור ומלחמה, מאחר שנזקים אלו מכוסים על ידי מס רכוש. אך לעתים הפיצוי שמעניק מס הרכוש הינו חלקי ולכן קיימת אפשרות לרכוש הרחבה מיוחדת שתכסה גם נזקי טרור למבנה ותכולת הדירה, כך שניתן יהיה לקבל פיצוי שהינו מעבר לפיצוי שמשולם על ידי מס רכוש.
ביטוח מבנה לבית משותף – דירה שהינה חלק מבית משותף חשופה לסיכונים הנוגעים לבניין, למשל: הצפה של הבניין, סתימה בביוב או פיצוץ בצינור הראשי של הבניין. מסיבה זו ישנה אפשרות להקים ביטוח מבנה לבניין המשותף כך שיבטח את כלל הדיירים מפני נזק לחלל המשותף.
לחצו כאן כדי לקבל הצעה לביטוח הכי משתלם לדירה שלך

אז אחרי שדיברנו באופן כללי על ביטוח דירה, מצורפות מטה תשובות לשאלות שאנו נתקלים בהם באופן תדיר.
____________________________________________________________________________________________
שאלות ותשובות:
יש לכם שאלה שהתשובה אליה לא מופיעה מטה? נשמח שתשלחו לנו אותה ותקבלו מענה מקצועי.
אני גר בשכירות. כמה עולה ביטוח דירה שכורה? אני צריך לעשות את זה או בעל הבית?
תשובה: כפועל יוצא של בועת הנדל"ן המנופחת בישראל, כיום מעל לשני מיליון ישראלים גרים בשכירות. שוכרי דירות חשופים לנזקים כספיים ועוגמת נפש רבה, כיוון שהם אחראים לדירה ולרכוש שקיים בה וכן חשופים לכל נזק שעלול להיגרם לצד שלישי בעת השימוש בדירה השכורה.
"חוק שכירות הוגנת" שמסדיר את היחסים בין השוכר למשכיר מחייב את בעל הנכס לבטח על חשבונו את הדירה בביטוח צד ג' ולא השוכר. אלו חדשות טובות לשוכרי הדירות, אך חשוב לדעת שגם אם בעל הנכס רכש על חשבונו ביטוח, לא בהכרח אתם כדיירים מכוסים.
במידה והגיע לדירתכם השכורה בעל מקצוע שנפצע, חברת הביטוח של המשכיר תפצה את בעל המקצוע כנפגע צד שלישי, אך לאחר מכן, חברת הביטוח תהיה רשאית על פי חוק לתבוע אתכם כשוכרי הדירה עבור הנזק ששולם, במידה והנזק נגרם בשל טעות או מחדל שלכם.
לתביעה מסוג זה קוראים "שיבוב" – מצב שבו חברת הביטוח תובעת בשם המבוטח שלה את מי שלטענתה גרם לנזק.
שוכרי דירות חשופים במיוחד לתביעות שיבוב, ונכון לשנת 2020 הוגשו מעל ל-20,000 תביעות שיבוב נגד שוכרי הדירות כתוצאה מנזק או מחדל שנגרם בעת שימושם בדירה השכורה.
עליכם לזכור שבתור שוכרי דירה אתם מקבלים לידכם נכס יקר לשימוש זמני, ולכן בכל תקופת השימוש אתם אלה שאחראים לשמור על מצבו של הנכס – לכן, ללא ביטוח לדירה השכורה אתם עלולים להיות חשופים לנזקים כספיים ולתביעות הן מצד בעל הנכס והן מצד חברות הביטוח.
אילו פרטים צריך לקבלת הצעת מחיר לביטוח דירה?
תשובה: על מנת לקבל הצעה לביטוח דירה עלייך להעביר את הפרטים הבאים:
- אזור מגורים
- סוג הביטוח המבוקש: מבנה, תכולה או מבנה ותכולה יחד
- סכום התכולה
- סכום המבנה על פי ערך כינון (כלומר, מה הסכום הנדרש להקים את המבנה מחדש במקרה של נזק מוחלט, וזאת ללא קשר לערך השוק של הדירה)
- ואם אתם גרים בבניין משותף – באיזו קומה אתם גרים מתוך כמה קומות
כמובן שיש לוודא שאתם מקימים ביטוח באמצעות סוכן ביטוח מקצועי ומיומן שיידע להתאים את הכיסוי המתאים בדיוק לצרכים שלכם.
מה ההבדל בין ביטוח דירה, מבנה ותכולה?
תשובה: ביטוח דירה מורכב משני מרכיבים: ביטוח מבנה וביטוח תכולה
ביטוח המבנה נותן מענה ביטוחי לכל מה שקשור למבנה הנכס: קירות, רצפה, תקרה, חלונות, שערים, מרפסות וכד' לרבות נזקי טבע, נזקי אש, הצפות.
ביטוח תכולה נותן מענה ביטוחי לפריטים יקרי ערך שנמצאים בתוך המבנה: רהיטים, תכשיטים, מוצרי חשמל וכד' לרבות במקרים של שוד, פריצה, נזקי טבע ואש ועוד.
האם ניתן לעשות ביטוח לוועדי בתים?
תשובה: ניתן ורצוי לעשות ביטוח לוועדי בתים. זהו ביטוח חשוב ביותר הכולל בתוכו:
ביטוח חבות מעבידים – המקנה כיסוי מפני פגיעות של עובדים במשק הבית
ביטוח למבנה הבניין המשותף – המעניק הגנה ביטוחית מפני נזקים שעלולים להיגרם למבנה בשל שרפות, רעידות אדמה, נזקי מזג אוויר, פריצות, ונדליזם וכד'
כיסוי לנזקי מים – כנגד בעיות בצנרת או בעיות אינסטלציה נוספות
ביטוח צד ג' – מעניק כיסוי ביטוחי לאורחים שניזוקו בחלל המשותף
וכן אף מעניק הגנה לחברי ועד הבית במקרה של תביעות כנגדם מצד הדיירים.
מהו מחשבון ביטוח דירה של משרד האוצר?
תשובה: מחשבון ביטוח הדירה של משרד האוצר הינו כלי השוואתי, שבו תוכלו למלא את הפרמטרים הנדרשים על מנת לקבל את טווח המחירים לביטוח הדירה שברשותך.
חשוב להבין שהמחשבון מצביע על טווח של מחירים, אך הסכום הסופי ייקבע על ידי סוכן ביטוח מקצועי ומיומן שיידע לאפיין את דירתכם ולהתאים את ביטוח הדירה בדיוק לצרכים שלכם, כך שיש סיכוי שלבסוף הסכום שתשלמו עבור ביטוח הדירה יהיה נמוך יותר מהסכום המוצג במחשבון של משרד האוצר.
לחצו כאן כדי לקרוא עוד על ביטוח דירה